Tips voor onderhoud van uw bloemen en planten.

Bloemen en planten moet je met liefde behandelen. Het is een levend iets dat vraagt om een goede verzorging. Je hoeft er niet mee te praten, maatr een beetje aandacht voor het groen kan geen kwaad.

Hieronder volgen enkele tips voor het ondehoud van uw bloemen en planten:

  • Altijd je boeketten aansnijden. Een stukje eraf is voldoende zodat de wond vers is en de bloem voldoende water op kan nemen.
  • De juiste hoeveelheid plantenvoeding of snijbloemvoeding tovoegen aan een halve liter water; beslist niet te veel of te weinig! De verhouding moet kloppen, te veel is vergiftiging, te weinig heeft geen effect.
  • In de zomer is de temperatuur van het water lauw of warm en daardoor vermeerderen de bacterieen zich, elke dag vers water doet wonderen.
  • Begiet je planten minstens 1 keer per week en voeg af en toe voeding toe. Zo leven ze langer en bloeien mooier. De meeste planten hebben een verzorgingstabel, volg de instructies op en de plant heeft een mooi leven.
  • Kamerplanten bestaan eigenlijk niet. Wij hebben planetn bepaald van de temparatuur die we in onze huiskamer hennem. Soms is het goed om de kamerplanten(bij een aangename temperatuur, bijvoorbeeld in de zomer) even lekker buiten te zetten; daar knappen ze van op.